Over Gastro Henri

Jonas verdiende zijn strepen in de hotelschool in Koksijde, volgde stages in Frankrijk en Spanje en deed in eigen land ervaring op in verschillende sterrenrestaurants. In 2016 opende hij samen met gastvrouw Céline hun Gastro Henri in de Henri Horriestraat 6.

Zij ontvangt er samen met sommelier-maître Kiaria Vanhie de klanten met veel warmte, terwijl Jonas vanuit de open keuken alles in goede banen leidt met chef Zandro Van Hecke. “Bij ons geniet je van kwalitatieve verse producten, gecombineerd met onze vakkennis”, zegt Jonas. “’s Middags is dat onze heerlijke lunch, bestaande uit een voorgerecht of soep en een vis- of vleessuggestie.”

“Ook wie maar een uur de tijd heeft, kan bij ons heerlijk tafelen. Mag het wat uitgebreider, dan hebben we voldoende suggesties. Eén van onze blikvangers is de Butcher’s Corner. Je vindt er een selectie van de vier beste runderrassen, telkens gerijpt en gegrild in de sfeervolle Josper- houtskooloven. Dat serveren we met hand- gesneden frietjes en verse bearnaisesaus.”

Eén van de aanraders van Gastro Henri is het foodsharingmenu.

“We plaatsen gerecht per gerecht vijf gangen in het midden van de tafel, die gasten dan gezellig kunnen delen.”

“Onze gerechten variëren van ‘zalm on a stick’, gemarineerd in een crème van pastis, tot minipizza’s met witte pens. De hoofdschotel bestaat uit een vlees- of visgerecht. Het gaat telkens om klassiekers in een hedendaags jasje.”

Horeca Awards  | Beste restaurant van Roeselare

Stemmen jullie ook voor Gastro Henri?
Uw stem is goud waard!

Submission received, thank you!

Close Window